11.HОBEМБАР – ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Дан Примирјa у Првом светском рату обележава се сваке године 11.новембра у знак сећања на примирје потписано између савезника и Немачке, које је означило уједно прекид непријатељстава и крај рата. Овај датум проглашен је као национални празник у многим савезничким земљама, у знак сећања на страдале  током рата. Примирје између сваезника и Немачке потписано је у железничком вагону у Компијену, Француска.

Настави са читањем „11.HОBEМБАР – ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ“

Сајам књига

У недељу 27. октобра 2019. године наставници и учитељи посетили су 64. Сајам књига који се ове године одржавао од 20. октобра до 27.октобра. Том приликом наставници и учитељи посетили су штанд издавачке куће “Вулкан знање” где су присуствовали презентацији уџбеника за седми разред Технике и технологије чији је аутор наша колегиница Рада Марковић.

Настави са читањем „Сајам књига“

Шта нам ђаци препоручују за читање?

У октобру месецу у нашој школи обележен је МЕСЕЦ КЊИГЕ. Више пажње смо посветили књизи и значају библиотеке. Ученици су правили спискове својих омиљених књига и разговарали су о њима. На основу прикупљеног материјала, библиотекарка је направила пано са слоганом СВАКИ ДАН ЈЕ ДАН ЗА ЧИТАЊЕ. На паноу се налазе слике и кратки описи књига које ђаци препоручују за читање, а окачен је у холу школе као стални подсетник на лепоту књижевности и значај библиотеке.
         ,,Књижевност открива оно што стварност скрива.“

Географска секција-теренски рад на Ждребану

Ученици наше школе који су чланови географске секције,њих 59,са наставницама Љиљом и Олгицом,имали су теренску наставу на Ждребану.Вежбали су  оријентацију у природи помоћу природних оријентира и компаса,рачунали релативну надморску висину помоћу топографске карте,очитавали координате на GPS-у,разликовали листопадно дрвеће у шуми а највише уживали у дивном октобарском дану и свежем ваздуху.

Настави са читањем „Географска секција-теренски рад на Ждребану“