Географска секција-теренски рад на Ждребану

Ученици наше школе који су чланови географске секције,њих 59,са наставницама Љиљом и Олгицом,имали су теренску наставу на Ждребану.Вежбали су  оријентацију у природи помоћу природних оријентира и компаса,рачунали релативну надморску висину помоћу топографске карте,очитавали координате на GPS-у,разликовали листопадно дрвеће у шуми а највише уживали у дивном октобарском дану и свежем ваздуху.

Настави са читањем „Географска секција-теренски рад на Ждребану“

Светска недеља математике

Стручно веће за математику обележило је Светску недељу математике са ученицима од петог до осмог разреда. Том приликом ученици су самостално на креативан начин допринели обележавању недеље математике кроз уређивање паноа и мултимедијалних презентација.

Настави са читањем „Светска недеља математике“

Излет са пешачењем (V и VI разред)

У оквиру ОФА (12.октобра 2019. године), ученици петог и шестог разреда извели су излет са пешачењем на „Брдо мира“.Поред пешачења и бројних активности са лоптом ученици су провели дивно преподне у дружењу са наставницима физичког васпитања.

Настави са читањем „Излет са пешачењем (V и VI разред)“

Фестивал „Пружи ми руку и дозволи да те упознам“

Музеј таковског-рудничког краја организовао је други по реду Фестивал „ Пружи ми руку и дозволи да те упознам“.
Фестивал је посвећен упознавању националних мањина у Србији. Планирано је да се организује сваке године где ће деци бити представљена по једна национална мањина. Оквирна тема наградног ликовног конкурса је национална мањина РУСИ. Ученици основних школа на територији Горњег Милановца ове године учествовали су са веома занимљивим радовима.

Настави са читањем „Фестивал „Пружи ми руку и дозволи да те упознам““