Светски дан геолога

Ове године Светски дан геолога – 18. септембар обележен је у нашој школи кроз активности географске секције. У холу школе је наставница географије Олгица Томић Гаковић мини изложбом приближила ученицима свет геологије пригодним паноом и узорцима разних стена и минерала. На редовним часовима географије ученицима је скренута пажња на значај ове науке.

Настави са читањем „Светски дан геолога“

2000 дигиталних учионица

Влада Републике Србије је посредством Министарства просвете, науке и технолошког развоја у 2018. години отпочела пилот пројекат дигитализације наставе који обухвата извођење наставе уз коришћење најмодернијих дигиталних образовних материјала.
За учешће у овом пилот програму су потребни наставници који желе да примене дигиталне могућности на часу за добробит својих ученика. У нашој школи овом пројекту се прикључила наставница Aна Мутавџић, наставник српског језика. Ана је прoшла адекватну обуку и добила опрему уз коју ће моћи да изводи наставу, као и најсавременије дибиталне образовне садржаје – електронски уџбеник.
У оквиру процеса дигитализације у Републици Србији веома важну улогу игра увођење дигиталних технологија у процес наставе. Ученици се уз дигиталне образовне материјале више интересују за материју и лакше их је ангажовати на часу, а очекује се и значајно повећање образовног ефекта.

Радне суботе

Због извођења екскурзија, планирано је да радне суботе буду 15. (часови од петка) и 29. септембра 2018. године (часови од четвртка).

Обавештење

Распоред часова за наставну 2018/19. школску годину можете видети под картицом Настава/Распоред часова.


Семинари

На огласној табли су постављени спискови наставника који су одређени за похађање семинара који почињу следеће седмице.


Наставничка екскурзија

Наставничка екскурзија се изводи 30. и 31. августа за Требиње на бази једног пуног пансиона. Плаћање је у четири рате. Наставници  се могу  пријавити у секретаријат код Виолете и Немање.