У сусрет 11. децембру – Светском дану планина

Ученици петог, шестог и седмог разреда обележили су Светски дан планина тако што су по сопственој жељи правили презентације и паное о планинама.

 

Настави са читањем „У сусрет 11. децембру – Светском дану планина“

Фестивал науке

Према Годишњем плану рада школе организовали смо путовање ученика осмог разреда на 12. Фестивал науке – „Земља будућности“. Фестивал је одржан на Београдском сајму од 29.новембра до 2. децембра 2018. Године, а ми смо га посетили 1. децембра. На фестивалу је учествовало више од 60 научних и образовних институција, удружења и појединаца из Србије и из иностранства. Фестивал је промоција науке и њене практичне примене. Ученици и наставници су били у могућности да учествују у експериментима, што су многи и радо прихватили. Уз сваки експеримент имали су и стручно објашњење. Ове године је учествовао велики број основних и средњих школа па је доста ученика наше школе коментарисало да би и они желели да учествују као презентери следеће године. Надамо се да ћемо бити у прилици да то и реализујемо.

Посетили смо и Музеј Николе Тесле који је на ученике оставио веома велики утисак. Како тренутно из техничког и информатичког образовања уче производњу, трансформацију и пренос електричне енергије то су са великом пажњом пратили предавање и учествовали у свим активностима.

Настави са читањем „Фестивал науке“

Активности младих географа

Ученици који похађају географску секцију су у складу са својим интересовањима вредно радили на изради помоћних наставних средстава, паноа који ће олакшати усвајање нових знања на редовним часовима и уједно радни простор улепшати и учинити га подстицајнијим за рад.

Настави са читањем „Активности младих географа“

Прво место у футсалу

Ученици наше школе освојили су прво место на општинском
такмичењу у ФУТСАЛУ, које је одржано 30. октобра 2018. у
спортској хали „Бреза“ и пласирали се на окружно такмичење.