„Безбедност деце на Интернету“

У среду, 15.05.2019. године, ученици петог разреда су се нашли у улози предавача и одржали час својим другарима из трећег разреда. Тема предавања је била „Безбедност деце на Интернету“.

На идеју смо дошли након часова пројектног задатка из информатике и рачунарства, на којим су ученици правили презентације и паное на понуђене теме, као што су Безбедност на Интернету, Опасности на Интернету, Интернет насиље, ИКТ и друштвене мреже и Савети за безбедно коришћење Интернета. Одабрали смо најбоље презентације из сва четири одељења, затим у сарадњи са наставницом српског језика Зденком Тадић припремили и два кратка сценска наступа.

Предавање је прилагођено ученицима нижих разреда, с обзиром да су све млађи корисници друштвених мрежа и Интернета. Циљ је био да их упознамо шта је добро, а шта лоше на Интернету, које све опсности вребају на друштвеним мрежама, како благовремено реаговати и коме се обратити за помоћ.

Петаци су се показали као одлични предавачи, а и глумци и успели су да заинтересују и одрже пажњу својим другарима читав час.

На крају смо се сви сложили да треба чешће да организујемо овакве активности у којима ће учествовати и ученици као предавачи.