У сусрет Васкрсу

У нашој школи ,,Краљ Александар I“ ових дана, уочи Васкрса, остварујемо занимљив пројекат под називом  ,, У сусрет Васкрсу“. Учешће су узели сви ученици од првог до осмог разреда у  матичној школи и у Брђанима, наставници техничког, српског, ликовног, географије, музичког, веронауке, физичког, математике, италијанског, сви учитељи, директор школе и наше колеге помоћни радници, који су увек присутни  у свим нашим акцијама. Пројекат смо започели у школи у Брђанима квизом знања у вези са Васкрсом, вештина и спортских активности у коме је учествовало четири екипе.

Победничка екипа: Тамара Перишић, Милан Тешић, Марта Топаловић, Страхиња Белић и Јована Шућур су добили ваучер у износу 1500 дин. у књижари ,, Оригинал“, који је обезбедио УСПРС наше школе. Ученици седмог разреда  су урадили интервју о значају и смислу Васкрса. Мештани су се радо одазвали овом позиву и испричали деци своје доживљаје из детињства везане за најрадоснији празник. Ученици петог разреда су на часовима математике учили да израчунавају датум празновања Васкрса, обзиром да је покретан празник.

Пројекат смо наставили изузетно лепом изложбом васкршњих јаја, креација, корпица и групних радова  у холу наше школе. Учествовали су сви ученици од првог до осмог разреда. Изложбу је отворио старешина храма Свете Тројице о Драган Ђорем. Комисија у саставу: наставник ликовног Бранко Димитријевић, Зоран Маринковић и свештеник Драган Ђорем изабрали су три најлепша васкршња јаја у другој категорији од  5. – 8. разреда:  прво место је Нина Чолић 74 , друго Магдалена Миленковић 72 и треће Виктор Величковић 81. У категорији ученика млађих разреда: прво место је рад ученика 31 ,друго место су освојили ученици одељења са сметњама у развоју и треће место ученици 23. Две посебне нагарде су добили ученици одељења 41 и 42 за групни рад.  Спонзори нагарда су: црква Свете Тројице, ,, Swisslion“Таково.  Изложба је била веома посећена, дошли су нам драги гости из ПУ,,Сунце“, ЕТШ ,, Књаз Милош“, ученици првог разреда из ОШ ,, Момчило Настасијевић“ и наравно наши ученици. Све је било пропраћено пригодним  васкршњим песмама, радосно и шарено уз веселе дечје гласове. Пројекат ћемо наставити у понедељак хуманитарном продајном изложбом украшених васкршњих јаја и корпица испред наше школе. Сакупљени новац поклањамо Дечјем одељењу болнице у нашем гарду.

Још једном смо показали да заједно можемо да остваримо много добрих и корисних активности, да имамо пуно даровите и вредне деце, да свако на свој начин остварује себе кроз разноликост способости и могућности. Школа и јесте место где младе личности започињу да остварују своје таленте и надамо се да ће кад одрасту имати ко да препозна њихове способности.

Оставите одговор