Заједно смо јачи

Ове године је, као и претходних у ОШ „Краљ Александар“ обележен Међународни дан деце са аутизмом.

Дефектолози, персонални асистенти и учитељи из продуженог боравка су са ученицима који похађају два одељења са сметњама у развоју и ученици другог разреда из продуженог боравка припремили „Игре без граница“ на полигону Брусничке школе.
Подељени у црвену и плаву екипу под слоганом „Сви смо победници“ такмичили су се у различитим играма спретности, моторичких способности. Са трибина су их бодрили ученици осталих одељења са својим учитељима и наставницима, родитељима и присутним гостима из Кола српских сестара.
Специјални гости су били припадници одреда жандармерије из Краљева , полицијске станице и ватрогасне јединице из Горњег Милановца који су прикупили и донели новчана средства за куповину асистивне технологије за ученике са сметњама у развоју. Припадник жандармерије и родитељ нашег ученика Радојица Станишић је покренуо акцију прикупљања новчаних средстава како прошле тако и ове године.
Након завршетка игара, за децу госте и родитеље је организовано послужење. Гостима смо се захвалили на присуству као и донаторима на поклонима. Том приликпом вођен је разговор о могућностима побољшања квалитета услова рада за ученике за сметњама у развоју.
Планирамо да овакве „Игре без граница“ и даље практикујемо јер смо видели да су наши драги малишани били бескрајно срећни учествујући у играма.